Bladerdeeg

Koopmans Professioneel bladerdeeg is het bladerdeeg met het beste bakresultaat, of je nu een snelle kaasstengel of een complex gerecht maakt.

Producteigenschappen:

  • Gecontroleerd bladerende werking voor het beste bakresultaat
  • Nieuw horeca formaat: speciaal geschikt voor half gastronorm vorm
  • Verfijnde, natuurlijke smaak, geschikt voor zowel zoete als hartige toepassingen
  • Op basis van margarine, laag in transvet en laag in zout
  • Tussenvellen om plakken van het deeg te voorkomen

Bereidingswijze

Het deeg op een snijplank licht laten ontdooien en tot het gewenste product verwerken. Bestrijk de bovenzijde van jouw gerecht voor het bakken altijd met ei(geel) voor een aantrekkelijk, gelijkmatig en glanzend eindresultaat.

De baktijd en baktemperatuur zijn afhankelijk van de gekozen toepassing en natuurlijk jouw oven. Zorg bij gebruik van de combisteamer ervoor dat de ventilatie zo laag mogelijk staat. Hieronder enkele richtlijnen:


ToepassingOventemperatuurBaktijd
Kaasstengels200°C15-20 minuten
Quiche180°C15 minuten blind + 25-35 minuten met vulling
Kaasvlinders, Kaneelstrikken en zoutjes200°C15 minuten
Saucijzenbroodje200°C20-25 minuten
Appelflap180°C20-25 minuten

Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg of feuilleté genoemd en kenmerkt zich door een ‘bladerende werking’. De laagjesstructuur ontstaat door het toeren van het deeg. Hierbij worden laagjes vet en laagjes deeg gevouwen en weer uitgerold. Het bladerende effect ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het Koopmans Professioneel bladerdeeg is zo gemaakt dat het bladeren in de oven gelijkmatig verloopt, voor een mooi en professioneel eindresultaat.

Tips voor het werken met bladerdeeg:

  • Verwerk bladerdeeg altijd licht ontdooid. Als het te lang op de werkbank blijft liggen dan wordt het slap. Ook droogt het uit, wat een negatief effect heeft op de bladerende werking en het eindresultaat.
  • Bladerdeeg dat je na het bewerken nog wilt snijden kun je het beste nog even aanvriezen. Het deeg is dan makkelijker snijdbaar.
  • Bij het maken van flapjes, bakjes e.d. plak je het deeg vast met water en niet met ei. Dit heeft een negatief effect op de bladerende werking van het product.
  • Bladerdeeg producten die juist niet te veel moeten rijzen prik je in met een vork en bak je tussen twee siliconenmatjes.
  • Bij gevulde hartige taarten of quiches bak je deze voor met een blinde vulling. Hierdoor wordt het deeg knapperig en voorkom je een ‘natte’ bodem.

Specificaties

Inhoud: 22 x 310 gram
Artikelnummer: 1-50-231100


Terug naar Convenience Degen

o.a. verkrijgbaar bij

Bidfood
Hanos