Coeliakie en glutenvrij in de horeca

Voorlichting over glutenvrije bereiding
Koopmans Professioneel wil niet alleen een glutenvrij product leveren maar wil ook, als een service naar de horeca ondernemer, bijdragen aan de voorlichting over een verantwoorde glutenvrije bereiding in de keuken. De richtlijn "glutenvrij werken" is daarom erg belangrijk. Deze richtlijn beschrijft waar je op moet letten tijdens de bereiding en het serveren van glutenvrije maaltijden. Dit om een goed verzorgde en smakelijke glutenvrije maaltijd te bereiden en te voorkomen dat er besmetting van het glutenvrije product plaatsvindt. De richtlijn is van de Coeliakie vereniging en algemeen voor de horeca.

Wil je een start maken met het aanbieden van glutenvrije pannenkoeken? Ontvang dan van ons een startpakket met daarin handige (keuken)materialen voor het bakken van een glutenvrije pannenkoek.

Producten coeliakie en lactose-intolerantie
Om mensen met coeliakie in de horeca de mogelijkheid te bieden om zonder risico te kiezen voor een ‘verwenproduct’, introduceerde Koopmans Professioneel al in 2011 een verantwoorde innovatie: Koopmans Professioneel Eierpannenkoek-mix Glutenvrij.

In 2016 komt Koopmans Professioneel met nog een innovatie: Eierpannenkoekmix Glutenvrije & Lactosevrij. Nu kunnen ook mensen met lactose-intolerantie genieten van een heerlijke pannenkoek, terwijl jij als ondernemer het gemak hebt van 1 simpel te bereiden mix voor beide doelgroepen.

Meer informatie over diverse allergenen in de horeca: Horeca Nederland

Bereidingswijze glutenvrije pannenkoek
Wil je weten hoe je een glutenvrije pannenkoek perfect kunt bereiden?
Download dan direct de bereidingswijze!

Registreren als glutenvrij restaurant 
Wil je je onderscheiden in de groeiende markt van mensen met een glutenvrij dieet? Sluit je dan aan bij Lekker Glutenvrij, de Horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De belangrijkste vereiste is dat mensen bij jou lekker en veilig glutenvrij kunnen eten. 

Registreer direct als glutenvrij restaurant!