Eierpannenkoekmix Glutenvrij & Lactosevrij

Eierpannenkoekmix Glutenvrij & Lactosevrij

Wat is Coeliakie?
Ongeveer 1 procent van alle Nederlanders heeft Coeliakie (glutenintolerantie). Dit komt neer op ongeveer 170.000 mensen met coeliakie. M
ensen met coeliakie kunnen niet tegen gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen. Het eten van gluten veroorzaakt een reactie waardoor het slijmvlies van de darm beschadigd raakt. Deze beschadiging kan verschillende klachten veroorzaken, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en gewichtsverlies. Dat maakt een ‘normaal’ eetpatroon onmogelijk aangezien gluten in alle eetwaren voorkomen waarin tarwe, rogge, gerst, haver en spelt zijn verwerkt. 

Meer informatie over coeliakie: coeliakie vereniging en voedingscentrum 


Ook lactose-intolerantie?

Sommige mensen met coeliakie hebben ook lactose-intolerantie. Meestal gaat dit weer voorbij zodra de darm hersteld is. Voor mensen met lactose-intolerantie is het aan te raden om (tijdelijk) een lactosebeperkt dieet te volgen en zuivelproducten goed te vervangen.

Meer informatie over lactose-intolerantie: Voedingscentrum


Coeliakie en lactose-intolerantie in de horeca

Om mensen met coeliakie in de horeca de mogelijkheid te bieden om zonder risico te kiezen voor een ‘verwenproduct’, introduceerde Koopmans Professioneel al in 2011 een verantwoorde innovatie: Koopmans Professioneel Eierpannenkoek-mix Glutenvrij.


In 2016 komt Koopmans Professioneel met nog een innovatie: Eierpannenkoekmix Glutenvrije & Lactosevrij. Nu kunnen ook mensen met lactose-intolerantie genieten van een heerlijke pannenkoek, terwijl jij als ondernemer het gemak hebt van 1 simpel te bereiden mix voor beide doelgroepen.

Meer informatie over diverse alergenen in de horeca: Horeca Nederland