Energiemanagement

Ons energiemanagement is gericht op het gebruik van minder energie, groene stroom en energiezuinig transport.

Download het duurzaamheidsverslag

Klimaatneutrale productie

Onze bakmixen worden in Leeuwarden klimaatneutraal geproduceerd
Voor onze fabriek in Leeuwarden gebruiken wij groene stroom van de Noord-Hollandse windmolen De Groet in Lutjewinkel. Ook plaatsten we in 2016 275 zonnepanelen op het dak van onze fabriek. Van het gas dat we gebruiken voor de verwarming van onze fabriek, compenseren wij de CO2-uitstoot. Door deze maatregelen worden onze bakmixen in Leeuwarden klimaatneutraal geproduceerd.

Energiezuinig transport

We kiezen voor energiezuinig en schoon transport van onze producten
Binnen Nederland worden onze producten vervoerd met Greenstar-vrachtwagens. Deze vrachtwagens voldoen aan de Euro 5 en Euro 6 normen voor uitlaatgassen, en dragen daarmee bij aan schonere lucht.

Het transport van onze producten naar de distributiecentra van groothandels wordt vaak gecombineerd met andere merken, zodat er zo min mogelijk met halfvolle vrachtwagens wordt gereden.

Onze producten worden vervoerd op pallets. Wij bepakken onze pallets 1.20 meter hoog in plaats van de gebruikelijke 1.60 of 1.80 meter. Zo passen er twee pallets op elkaar in een vrachtwagen.

Energiezuinig reizen

Onze medewerkers reizen steeds energiezuiniger
Al onze nieuwe lease- en poolauto’s moeten energielabel A of B hebben. Om te zorgen dat ook zo zuinig mogelijk gereden wordt, hebben alle medewerkers met een leaseauto een cursus zuinig rijden gekregen. In 2017 krijgen alle medewerkers een workshop veilig en zuinig rijden.

Omdat er veel overleg plaatsvindt tussen de fabriek in Leeuwarden en het hoofdkantoor in Amersfoort, maken we veel gebruik van middelen als video conference om het reizen te beperken. Als het toch wenselijk is elkaar te ontmoeten stimuleren we medewerkers om de trein te pakken. Het percentage dienstreiskilometers dat door medewerkers zonder leaseauto per trein werd afgelegd is in 2016 verhoogd van 6% naar 37%.