Meer verantwoorde voedingswaarde

We willen niet alleen kwalitatieve, ambachtelijke en authentieke producten bieden, maar ook een meer verantwoorde keuze zijn. Daarom houden we bij het ontwikkelen van producten rekening met de lekkere smaak én de voedingswaarde. Af en toe genieten van iets lekkers en bewuste voeding gaan goed samen in een evenwichtig voedingspatroon.

Download het duurzaamheidsverslag

Een beetje minder maar net zo lekker

Uiteraard kijken wij kritisch naar de voedingswaarden van onze producten. We ontwikkelen normen op zout, verzadigd vet, suiker en calorieën per portie. Daarbij houden we rekening met de wensen van consumenten, de normen van brancheorganisatie FNLI en de algemene voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

We passen indien nodig de hoeveelheid zout, verzadigd vetgehaltes, suiker en aantal calorieën per portie aan om te voldoen aan de normen. Dit doen we stapsgewijs om de consument te laten wennen en zo een goede smaak te kunnen waarborgen.

Glutenvrij

Voor horecabedrijven die willen anticiperen op de toenemende vraag naar glutenvrije producten heeft Koopmans Professioneel een glutenvrije & lactosevrije pannenkoekmix op de markt gebracht. Zo kunnen steeds meer consumenten met een voedingsintoleratie ook genieten van een heerlijke pannenkoek buitenshuis.