Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum, een museum vol verhalen

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kom je ogen te kort. Vanaf het moment dat je het moderne Entreepaviljoen verlaat, sta je middenin het dagelijks leven van je voorouders. In de historische gebouwen ontmoet je de ‘bewoners’ die graag vertellen over hun leven en hun werk.

 

 

 

Het museum bestaat al ruim honderd jaar. In die tijd hebben naast de molens en boerderijen ook de jaren ’70, een Chinees restaurant, en de verhalen van de eerste gastarbeiders hun intrede gedaan in het museum. In de komende jaren gaat het museum de verhalen over het dagelijks leven van gewone mensen steeds meer verbinden met het grote verhaal van Nederland. Geschiedenis in vijftig ‘vensters’ van de canon van Nederland. Stap voor stap worden er steeds meer verbindingen gelegd, totdat het in 2016 gereed is.

 

Biologische specialiteiten

Het Openluchtmuseum gaat over de geschiedenis van het dagelijks leven van gewone mensen in Nederland. Mensen die hun eigen groenten verbouwden, wat kippen en een varken hielden en voor boodschappen af en toe naar de markt in de dichtstbijzijnde stad gingen.

 

In acht EKO (60%) gecertificeerde museumrestaurants sluit het Openluchtmuseum daar naadloos op aan met ambachtelijke gerechten van het seizoen. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen gasten van biologische specialiteiten waaraan maximale aandacht is besteed. Of ze nu een dagje uit zijn met de familie, een bedrijfsuitje of inspiratiedag hebben, of een personeelsfeest, gasten van het Openluchtmuseum ervaren de kwaliteit van vroeger, passend bij verwachtingen van vandaag.

 

Koopmans Professioneel en het Openluchtmuseum
In Herberg de Hanekamp en de Poffertjeskraam worden jaarlijks zo’n 33.000 pannenkoeken geserveerd. Chef kok Johan Meurs: “Koopmans Professioneel is een betrouwbare partner en de biologische poffertjesmix is van historisch goede kwaliteit” .

 

P.S. in het Openluchtmuseum is een rosmolen voor de grutterij te zien. Net zo één als de molen in Holwerd waar oprichter Uilke Klazes Koopmans in de negentiende eeuw zijn bedrijf begon.

Grutterij_2573 site.jpg

 Openluchtmuseum bakken site.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 www.openluchtmuseum.nl


Meer ondernemers in beeld »