Een pannenkoekenrestaurant starten

_47R5388 verkleind.jpg

Denk je erover een eigen pannenkoekrestaurant te beginnen? Of heb je al concrete plannen? Laat Koopmans Professioneel jou dan adviseren bij het maken van enkele kritische beslissingen!

Instappen
Pannenkoekrestaurants hebben bewezen redelijk tot goed “crisisbestendig” te zijn en staan bekend om het aantrekkelijke rendement dat zij de ondernemer bieden. Pannenkoekrestaurants bieden de consument een laagdrempelige avond uit tegen redelijke kosten. Ook de nabije toekomst ziet er positief uit voor de sector!

 

Location, location, location!

Zoals je vaak hoort draait alles om locatie. Veel pannenkoekenrestaurants bevinden zich op locaties die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep én die ook een voordelige m2 prijs bieden. Consumptie vindt vaak plaats in kort tijdsbestek. In combinatie met een lage besteding per bezoeker moet een pannenkoekrestaurant veel zitplaatsen bieden om de gewenste omzet te behalen.

Rendement
Waarom behaalt een pannenkoekrestaurant zo’n goed rendement? Naast een goedkope(re) locatie en gemiddeld lagere personeelskosten zijn ook de inkoopkosten van invloed op het uitstekende rendement. Pannenkoekenrestaurants hebben lage uitgaven aan dure ingrediënten zoals vlees. Pannenkoeken, poffertjes en wafels bereid vanaf een droge mix bieden rendementen van ca. 90%.

Wat doet Koopmans Professioneel voor jou?
Koopmans Professioneel helpt u graag bij de opstart van uw pannenkoekrestaurant en de selectie van de juiste mix of het beste meel voor uw restaurant. Onze rayonmanagers hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden van nieuwe pannenkoekrestaurants en kunnen u adviseren over het bakken, ingrediëntkeuze, apparatuur, promotie en meer.

Wilt u meer tips en weten hoe je het beste een pannenkoekenhuis op kan zetten? Vul hieronder dan je contactgegevens in en krijg een volledig document met belangrijke kennis over het starten van een pannenkoekenrestaurant. Daarnaast is het ook mogelijk om op pannenkoek safari te gaan. Geef je hiervoor gratis op en ga met onze pannenkoek professional op pad om bij verschillende pannenkoekenrestaurants te kijken en jezelf een voorsprong te geven op andere ondernemers die deze branche gaan betreden. Bekijk de voorwaarden.

 

Bekijk het brede assortiment pannenkoekmixen » Download
het Kennisdocument
»


Vertel mij meer