1. Maak de mix voor banketbakkersroom aan met 250 ml water en een ei. Mix tot een gladde room en vul een spuitzak met de room.
2. Meng de appelstukjes en abrikozen met ca. 2 eetlepels suiker.
3. Laat het Koopmans Professioneel bladerdeeg licht ontdooien en snij hier vervolgens vierkantjes van ca. 12 x 12 cm uit.
4. Spuit op ieder vierkantje wat banketbakkersroom en een eetlepel van het fruit. Vouw het bladerdeeg dicht over de vulling en druk goed aan.
5. Bestrijk de flapjes met ei en bestrooi met extra suiker. Spray een bakplaat in met bakspray en leg de flapjes erop. Bak 35 minuten op 170°C in jouw Temp-Classic. Je hoeft het systeem niet voor te verwarmen. Bij een warm systeem kun je de baktijd met ca. 3 minuten verkorten.

Met het Koopmans Professioneel bladerdeeg maak je makkelijk deze lekkere variatie op de welbekende appelflap.


Benodigdheden & Ingrediënten

• 4 plakken Koopmans Professioneel bladerdeeg
• 4 appels, bijvoorbeeld Jonagold in kleine blokjes gesneden
• Suiker
• 16 gewelde abrikozen, in stukjes gesneden
• 140 gram Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
• 2 eieren
• Dr. Oetker Bakspray, spuitzak

 

Voor 24 appelflappen.


» Terug