Keukengerei: springvorm of ring van 24 cm
Oventemperatuur:
electrische oven: 180 °C
hetelucht oven: 165 °C
gasoven: 3-4
Baktijd: 60-70 min.

 

  •  Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog.
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
  • Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe.
  • Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe.
  • Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng vervolgens de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen.
  • Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
  • Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem.
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
  • Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.
  • Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Basisrecept voor appeltaart

Benodigdheden & Ingrediënten

- 300 g Koopmans Professioneel Zelfrijzend Bakmeel
- 200 g roomboter of margerine (kamertemperatuur)
- 160 g witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 ei
- 1 kg zachtzure appels
- 50 g suiker
- 2 à 3 theelepels kaneel
- 75 g rozijnen
- 2 el custard of paneermeel

Gebruikte producten

  • Zelfrijzend Bakmeel 5 kg / Zelfrijzend Bakmeel 1 kg
    KM P Melen Zelfrijzend.jpg »

« Terug naar recepten