Werkwijze bodem:

  • Maak het bakpapier een beetje nat, waardoor het bakpapier soepeler beweegt. Bekleed een houte ring of stalen bakvorm met bakpapier.  

  • Prik het bladerdeeg en steek er met de bakvorm een plak uit en bekleed vervolgens de bakvorm met het bladerdeeg.

  • Maak weer een bakpapier vochtig en bedek opnieuw de bakvorm. Giet vervolgens de erwtjes in de bakvorm.

  • Bak het vervolgens blind in 180-200°C af, maar niet voor 100% want de vulling wordt nog toegevoegd.


Werkwijze beslag:

  • Mix in een grote bak de verschillende ingrediënten bij elkaar: 100 gram prei, 100 gram gesorteerde champignons, 100 gram paprika, 100 gram uitjes, 100 gram room, 100 gram eidooier en 200 gram kaas.

  • Meng het vervolgens goed door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het beslag vervolgens in de quiche.

  • Bak de quiche 30 min. gaar op 170°C.

 

TIP: Dit is de bereidingswijze voor een vegetarische groente quiche. Maak jij liever een vlees of vis quiche? Voeg dan 100 gram van een ingredient naar keuze toe.

Benodigdheden & Ingrediënten

Bodem:

- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg


Vulling:

- 100 g prei

- 100 g gesorteerde champignons

- 100 g paprika

- 100 g uitjes

- 100 g room

- 100 g eidooier

- 200 g kaas

- peper

- zout

 


Gebruikte producten


« Terug naar recepten