Bereiding:
  • Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand.
  • Giet het water in de kom en voeg de mix toe.
  • Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is.
  • Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een litermaat.
  • Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet.*
  • Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer.
  • Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om.
  • Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
  • Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork.
  • Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt.

*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.
"Wafelmix Compleet van Koopmans Professioneel is gemakkelijk in het gebruik. Het is de enige mix waaraan je alleen water hoeft toe te voegen, om het perfecte beslag te maken voor knapperige, goudbruine wafels."

Benodigdheden & Ingrediënten

Benodigdheden:
1000 g Koopmans Professioneel Wafelmix Compleet
- 1000 ml Water


Aanbevolen wafelijzer:

- Wafelijzer Neumärker Brussels Swing Waffle Maker (12 40421DT)

Materiaal:
- Menger met vlinder (Hobart)
Bakspray (Dr Oetker Professional)


Gebruikte producten

  • Wafelmix Compleet 1 kg
    KM P Bakmix Wafel Paars 2.jpg »

« Terug naar recepten