Voor 1 cheesecake


Werkwijze bodem:

  • Bestrooi 2 plakken deeg met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is.
  • Laat afkoelen.

 

 Werkwijze roomkaasvulling:

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Meng de crème fraîche en de monchou totdat dit een homogene (gladde) massa is.
  • Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor. Voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50 minuten  af op 140 graden celsius.

 

Werkwijze citrusgel (voldoende voor ca. 2 taarten):

  • Water, suiker en agar aan de kook brengen.
  • Af laten koelen in de koelkast voor minimaal 6 uur.
  • Mengsel afgekoeld in de blender doen en al draaiende  de citrus sappen en zeste's toevoegen.
  • Doordraaien tot een gladde massa.

 

Afwerking: 

  • Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes.
  • Decoreer deze met de citrusgel.
  • Verder afdecoreren naar keuze met: frambozengel, vers fruit en takje cress.
Jan Nijland

Jan Nijland

Chef-kok Restaurant de Bovenmeester, Steenwijk

"Deze rijke receptuur voor cheesecake van de Bovenmeester is simpel te maken met behulp van het harde wenerdeeg van Koopmans Professioneel en Cheesecakemix van Dr. Oetker. De totale arbeid is beperkt tot enkele minuten en de cheesecake kan op voorraad gemaakt worden. Je serveert de cheesecake direct uit de koeling. De basisreceptuur is ideaal voor het maken van (smaak)variaties en met de afwerking kun je de seizoenen volgen. Zo serveer je steeds een ander dessert. De heerlijke frisse citrusgel in het recept kun je ook maken op basis van een kant en klare fruitcoulis om tijd te besparen."


Benodigdheden & Ingrediënten

Bodem:
-
2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wener deeg
- Poedersuiker

Roomkaasvulling:
- 600 gram Dr. Oetker mix voor Cheesecake
- 12 verse eieren
- 1200 gram monchou / roomkaas
- 750 gram crème fraîche
- 300 gram witte chocolade

Decoratietip: Citrusgel:
- 6 dl water
- 300 gram suiker
- 10 gram agar
- 2 citroenen (zeste en sap)
- 2 limoenen (zeste en sap)
- 2 sinaasappels (zeste en sap)


Gebruikte producten

  • Harde Wenerdeeg
    hardewener-verpakkingjpg website.jpg »

« Terug naar recepten