Voor 10 frambozentaartjes


Werkwijze Harde Wenerbodem:

  • Meng het amandelspijs met de banketbakkersroom. Steek ronde plakjes harde wener uit en leg er twee op elkaar in een siliconen bolmatje. Vul af met de amandelroom.
  • Bak de harde wenerbodem 12 minuten op 210°C.

   

Werkwijze Harde Wenerkapje:

  • Steek een rond plakje harde wener uit, even groot als de bodem. Steek hieruit diverse maten gaatjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld verschillende maten spuitmondjes. 
  • Leg het plakje op de bolle zijde van een bolmatje.
  • Bak het kapje af in 15 minuten op 160°C.

 

Werkwijze Frambozencremeaux:

  • Breng de fruitpuree met de suiker aan de kook. Voeg dan de eieren toe. Deze binden tot   85°C.
  • Voeg de boter en gelatine toe en laat de crèmeux afkoelen.

 

Afwerking:

  • De afgekoelde Harde Wenerbodems vullen met frambozencrèmeux. Op deze crèmeux verse frambozen leggen.
  • Kapje van harde wener erop plaatsen. Tot slot decoreren naar eigen keuze.
Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier
Robèrt van Beckhoven heeft inmiddels bijna alle te bereiken titels op het gebied van patisserie gehaald. Hij is een Bourgondische Brabander die niets liever doet dan zijn passie over brengen in zijn recepten en producten. Speciaal voor Koopmans Professioneel creëerde hij enkele toprecepten op basis van de Koopmans Professioneel Convenience Degen. De inspiratie vond hij onder andere in de oer-Nederlandse appelflap en tompouce. Robèrt maakt van gewoon, heel bijzonder.

Benodigdheden & Ingrediënten

Harde Wenerbodem & Harde Wenerkapje:
- 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 500 gram amandelspijs, bijv. Dr. Oetker
- 250 gram banketbakkersroom naar eigen recept

Frambozencremeaux:
- 100 gram frambozenpuree
- 80 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram boter
- 4 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)

Desire: frambozentaartje:
- 10 Harde Wenerbodem met amandelroom
- 10 Harde Wenerkapje
- Frambozencremeaux 30 gram per dessert
- Verse frambozen 4 of 5 frambozen per dessert


Gebruikte producten

  • Harde Wenerdeeg
    hardewener-verpakkingjpg website.jpg »

« Terug naar recepten