Bereiding hartige garnituren:


Werkwijze kaasstengels:

  • Neem het bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is.
  • Halveer een plak bladerdeeg en snijd deze weer in drie stroken.
  • Bestrijk de stroken met losgeklopt ei.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en andere ingrediënten naar keuze.
  • Klap de stroken dubbel en herhaal het bestrijken en bestrooien aan beide zijdes.
  • Rol de kaasstengel tot een spiraal en plaats deze op een siliconenmatje.
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C.

 

Werkwijze kaasvlinders:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank.
  • Maak een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de bladerdeeg plak royaal met de kaascrème.
  • Vouw de uiteindes aan de lange kant naar binnen en bestrijk weer met een beetje kaas crème.
  • 2 x nogmaals naar binnen vouwen en bestrijken.
  • De twee kanten op elkaar leggen en licht aanduwen.
  • Licht aanvriezen om te kunnen snijden en daarna snijden in dunne plakjes en op een siliconen matje leggen.
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C.

 

Werkwijze gevulde kaaskoekjes:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank.
  • Bestrijk de plak met het losgeklopt ei en bestrooi met de zaden.
  • Snijd het deeg in kleine rechthoekige plakjes en leg deze op een siliconenmatje.
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen een kaascrème (geraspte kaas + boter 2:1). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de bladerdeeg koekjes horizontaal doormidden en vul ze met de kaascrème. 


Bereiding zoete garnituur: 


Werkwijze kaneelstrikjes:

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien op snijplank.
  • Bestrijk de plak met water en bestrooi met de kaneelsuiker.
  • Snijd het deeg in 5 lange stroken en plak de 5 stroken met water op elkaar. Laat weer even opstijven in de vriezer.
  • Snijd plakjes van 1 cm van het deeg en twist deze 1 keer om er een strikje van te maken.
  • Leg de strikjes op een siliconenmatje.
  • Bak 15 à 20 minuten in een oven van 200°C en laat afkoelen.

 

Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier

Robèrt van Beckhoven heeft inmiddels bijna alle te bereiken titels op het gebied van patisserie gehaald. Hij is een Bourgondische Brabander die niets liever doet dan zijn passie over brengen in zijn recepten en producten. Speciaal voor Koopmans Professioneel creëerde hij enkele toprecepten op basis van de Koopmans Professioneel Convenience Degen. De inspiratie vond hij onder andere in de oer-Nederlandse appelflap en tompouce. Robèrt maakt van gewoon, heel bijzonder.


Benodigdheden & Ingrediënten

Ingrediënten hartige garnituren


Kaasstengels, 6 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 100 g geraspte kaas naar keuze
- Kruiden of specerijen naar keuze


Kaasvlinders, ca. 24 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 100 g roomboter
- 200  g geraspte kaas naar keuze


Gevulde kaaskoekjes, ca. 48 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- Sesamzaad, maanzaad of andere topping naar keuze
- 100 g roomboter
- 200  g geraspte kaas naar keuze


Ingrediënten zoete garnituur

Kaneelstrikjes, ca. 24 stuks:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- kaneelsuiker


Gebruikte producten


« Terug naar recepten