Receptuur voor 10 stuks


Werkwijze Kaas-uienringen:

  • Neem het bladerdeeg en laat enkele minuten liggen zodat het een klein beetje ontdooit maar nog wel stevig is.
  • Steek er met een grote steker rondjes uit. Steek hier weer rondjes uit met een steker die 2 cm kleiner is. Je hebt nu ringen. Gebruik de rondjes bladerdeeg voor een andere bereiding, bijvoorbeeld pasteibakjes of bodempjes voor een desserttaartje.
  • Bestrijk de bladerdeegringen met losgeklopt ei.
  • Bestrooi met de Nigella en een beetje fleur de sel.
  • Plaats de ringen op een siliconenmatje en leg er een tweede matje op. Zo komen ze niet te ver omhoog tijdens het bakken.
  • Bak 10 a 15 minuten in een oven van 200°C tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Strooi er direct geraspte Parmezaan op en plaats nog 1 minuut terug in de oven.
  • Bewaar de ringen in een goed afgesloten bak. De ringen zijn minimaal 1 week houdbaar (met siliconenkorrels verpakt tot wel 3 weken).

 

Afwerking: 

  • Plaats de hartige kaas-uienringen in een diep bord of op de rand van een soepkom.
  • Giet er aan tafel de soep pas bij.
Jeroen van Oijen

Jeroen van Oijen

Gastronomixs.com

"Een variant op de soepstengel en jaren 80 “hoedje” van bladerdeeg op een soepkop. De Nigella, ofwel uienzaad, geeft een heerlijke uiensmaak en een mooi kleurcontrast met het bladerdeeg en de kaas."


Benodigdheden & Ingrediënten

Hartige kaas-uienringen:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetl. nigella (uienzaad; alternatief is maanzaad)
- 1 eetl. fleur de sel (alternatief is zeezout)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Soepvariaties:
- Grove mosterdsoep
- Franse uiensoep
- Heldere bospaddestoelesoep


Gebruikte producten


« Terug naar recepten