Voor 15 stuks


Werkwijze tompouceplakken:

  • Leg een plak bladerdeeg op een bakplaat op een siliconenmatje en prik het deeg in. Leg er een tweede siliconenmatje bovenop. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet te veel omhoog komt.
  • Bak er tompouceplakken van in 20 minuten op 180°C.
  • Snij de plak direct na het bakken in plakjes van 12 bij 3 cm.

 

Werkwijze crèmeux:

  • Breng de fruitpuree met de suiker aan de kook. Voeg dan de eieren toe. Deze binden tot   85°C.
  • Voeg de boter en gelatine toe en laat de crèmeux afkoelen.

 

Afwerking:

  • Bouw de millefeuille op met de twee verschillende soorten crèmeux.
  • Decoreer deze af met een chocoladeplakje.
  • Verder afdecoreren met vers fruit en chocolade.
Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier

Robèrt van Beckhoven heeft inmiddels bijna alle te bereiken titels op het gebied van patisserie gehaald. Hij is een Bourgondische Brabander die niets liever doet dan zijn passie over brengen in zijn recepten en producten. Speciaal voor Koopmans Professioneel creëerde hij enkele toprecepten op basis van de Koopmans Professioneel Convenience Degen. De inspiratie vond hij onder andere in de oer-Nederlandse appelflap en tompouce. Robèrt maakt van gewoon, heel bijzonder.


Benodigdheden & Ingrediënten

Tompouceplakken:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg

Cremeaux:
- 100 gram passiepuree (of frambozenpuree)
- 80 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram boter
- 4 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)

Millefeuille:
- 30 stuks tompouceplakken
- 300 gram passiecremeaux
- 300 gram frambozencremeaux
- 10 stuks chocoladeplakken


Gebruikte producten


« Terug naar recepten