Voor 10 personen


Werkwijze bladerdeegplakjes:

  • Laat een plak bladerdeeg licht ontdooien op een snijplank.
  • Steek er rondjes uit van ca. 5 cm. Bestrijk deze met water en suiker.
  • Bak 20 minuten in een oven van 200°C gaar.


Werkwijze spongecake:

  • Klop het eiwit op en voeg de suiker toe. Bij voldoende stevigheid de eierdooiers toevoegen en direct stoppen.
  • Spatel de patentbloem en het aardappelzetmeel er doorheen.
  • Vul kartonnen bekers tot de helft met dit beslag. Zet deze 30 seconden in de magnetron op vol vermogen.


Werkwijze Isomalt:

  • Strooi de Isomalt rommelig op een siliconenmatje en leg hier een tweede matje bovenop.
  • Zet deze 15 minuten in een oven op 150°C en laat daarna afkoelen.
  • Breek stukken van de suiker af als decoratie voor het gerecht.


Werkwijze kaneelappeltjes:

  • Bak grove stukken appels in een pan met de boter en kaneelsuiker.


Afwerking:

  • Spuit een streep banketbakkersroom op een bord.
  • Decoreer met alle structuren: appel, spongecake, bladerdeegplakjes, rozijnen, citroenrasp en Isomalt. Afdecoreren met een blaadje citroencress.
  • Serveer op droogijs voor een spectaculaire presentatie.
Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier

Robèrt van Beckhoven heeft inmiddels bijna alle te bereiken titels op het gebied van patisserie gehaald. Hij is een Bourgondische Brabander die niets liever doet dan zijn passie over brengen in zijn recepten en producten. Speciaal voor Koopmans Professioneel creëerde hij enkele toprecepten op basis van de Koopmans Professioneel Convenience Degen. De inspiratie vond hij onder andere in de oer-Nederlandse appelflap en tompouce. Robèrt maakt van gewoon, heel bijzonder.


Benodigdheden & Ingrediënten

Gesuikerde bladerdeegplakjes:
- ½ plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- Suiker


Spongecake:

- 150 gram eiwit
- 110 gram suiker
- 100 gram eidooier
- 80 gram Koopmans Professioneel kristal patentbloem
- 25 gram Koopmans Professioneel aardappelzetmeel


Kaneelappeltjes:

- 5 stuks appels
- 80 gram kaneelsuiker
- 80 gram boter


Appelflap:

- 500 gram banketbakkersroom naar eigen recept
- 20 stuks gesuikerde bladerdeegplakjes van Koopmans
- 5 kaneelappeltjes
- 150 gram gekarameliseerde suiker (Isomalt)
- Spongecake (zie boven)
- 100 gram rozijnen
- 2 stuks versgeraspte citroensnippers


Gebruikte producten


« Terug naar recepten