Voor 10 pannenkoeken


Voorbereiding:
  • Bereid het pannenkoekbeslag volgens instructie op de verpakking. 
  • Schil en ontvel de sinaasappels en snijd deze met een scherp mes in dunne plakjes. 
  • Houd de te kleine plakjes achter en knijp hier het sap uit. 
  • Breng op matig vuur de suiker met 8-10 eetlepels water aan de kook tot een goudbruine karamel. 
  • Haal de pan van het vuur en roer er wat sinaasappelsap doorheen om de karamel te verdunnen (zorg dat deze iets vloeibaar blijft). 
  • Giet de karamel over de schijfjes sinaasappel in een schaal en zet apart. 
  • Schenk een likeur- of borrelglaasje (max. 5 cl) vol met sinaasappellikeur. Gebruik bij een heldere likeur een beetje oranje limonadesiroop om deze te kleuren

Bakken:
  • Verwarm olie of boter in de pannenkoekpan of carousselpan. 
  • Bak een pannenkoek naturel en plaats deze op een bord en bestuif met poedersuiker. 
  • Zet het glaasje likeur op de pannenkoek. 
  • Leg 2 plakjes van de gekarameliseerde sinaasappel voor het glaasje. 
  • Schep 2 bolletjes vanilleijs op de plakjes sinaasappel. 
  • Garneer met amandelschaafsel en oranje hagelslag en evt. extra karamelsaus.

Kijk ook eens naar de hartige oranjepannenkoek!

"De lekkerste zoete pannenkoek om in te haken op alle oranje evenementen en belangrijke sportevenementen.. De oranjepannenkoek zoet levert je een aantrekkelijk rendement. Kostprijsindicatie euro 1,42 per stuk."


Benodigdheden & Ingrediënten

Pannenkoek:
- Koopmans Professioneel Eierpannenkoekmix

Vulling:
- 5 sinaasappels
- 100 gram suiker
- 50 cl sinaasappellikeur
- 1 liter vanille (room)ijs
- 50 gram amandelschaafsel
- 50 gram oranje hagelslag
- Oranje limonadesiroop
- Olie of boter om in te bakken

Gebruikte producten

  • Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg
    Final_eierpannenkoekmix-compleet.jpg »
  • Eierpannenkoekmix Superieur 5 kg
    Final_eierpannenkoekmix-superieur.jpg »

« Terug naar recepten