Voor 250 oliebollen


Bereiding:

  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine. Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan.
  • Voor ongevulde oliebollen: het beslag nog ca. 2 minuten mengen. Voor gevulde oliebollen: voeg de gewenste vulling, in zo droog mogelijke staat, al roerende aan het beslag toe. Nog ca. 3 minuten mengen.
  • Het beslag overgieten in een ruime kom of bak (inhoud min. 4x zo groot). Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door. Begin met het bakken na: ca. 30 min. voor de ongevulde oliebollen, 40 min. voor de gevulde oliebollen.
  • Bak de oliebollen op 180-190ºC. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben. Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
Rindert de Vries

Rindert de Vries

Senior Productontwikkelaar
“Jaarlijks kijken wij naar de oliebollenmix om deze nog beter te maken. Het valt echter niet mee om zo'n succesproduct nog te verbeteren.”

Benodigdheden & Ingrediënten

Beslag:
- 5000 gram Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 5 liter lauw water (max. 40ºC)
- Frituurolie


Vulling:

- Gewelde krenten en rozijnen en/of gesnipperde appel. Maximale vulling is 500 gram per kg droge mix.


Tip 1: Maak per keer maximaal zoveel beslag klaar als je in een half uur tot drie kwartier kunt verwerken;

Tip 2: Een grote vetopname voorkom je door de temperatuur zo constant mogelijk te houden en door de beslagbolletjes direct even onder te dompelen in de hete olie.;

Tip 3: Wanneer het laatste beslag door de verdergaande rijs té luchtig wordt, roer je dit nog even door (voorzichtig). Na een paar minuten kun je verder gaan met bakken.

Gebruikte producten

  • Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg
    KM P Bakmix Oliebollen Paars.jpg »

« Terug naar recepten