Voor 350-400 poffertjes


Bereiding:

  • Verwarm de electrische poffertjesplaat minimaal 30 minuten voor op 250°C.
  • Maak de mix aan met 1,5 liter water en mix met een garde (of mixer op laag toerental) tot een glad beslag.
  • Vet de poffertjesplaat voor gebruik ruim in met olie en laat de olie heet worden.
  • Vul de doppen van de poffertjesplaat tot maximaal 90% met de mix. Draai de poffertjes met een tweetandige vork (bijv. vleesvork) als de onderkant bruin is en de bovenkant nog deels vloeibaar. Stel zonodig de temperatuur van jouw poffertjesplaat bij als het bakken te snel of te langzaam gaat.
Ron Kortekaas

Ron Kortekaas

Pannenkoeken-expert bij Koopmans Professioneel
"Zodra je de slag te pakken hebt, is poffertjes bakken eigenlijk heel simpel"

Benodigdheden & Ingrediënten

Poffertjes:
- 1000 gram Poffertjesmix Compleet van Koopmans Professioneel
- 1,5 liter water
- Olie of Bakspray (Dr. Oetker Professional)

Tips van Ron

Tip 1: Gebruik een doseerfles of bidon om het beslag snel en schoon te doseren in de doppen van de plaat.

Tip 2: Vaak wordt voor een zoeter poffertje extra poedersuiker of vanillesuiker toegevoegd. Pas wel op; de poffertjes kunnen sneller bruin worden of verbranden. Pas dan de baktemperatuur en baktijd aan.

Tip 3: Maak de poffertjesplaat na gebruik schoon met een vochtige doek. Gebruik bij een plaat met een anti-aanbaklaag nooit harde materialen of agressieve schoonmaakmiddelen!


Gebruikte producten

  • Poffertjesmix Compleet 1 kg
    poffertjesmix-compleet-1kg.jpg »

« Terug naar recepten