Voor 350-400 poffertjes


Bereiding:
  • Maak de mix aan met 1,5 liter water en mix met een garde (of mixer op laag toerental) tot een glad beslag.
  • Vet een poffertjespan of -plaat voor gebruik ruim in met olie en laat de olie heet worden.
  • Vul de doppen van de poffertjespan tot maximaal 90% met de mix.
  • Bak op middelhoog tot hoog vuur. Draai de poffertjes met een tweetandige vork (bijv. vleesvork) als de onderkant bruin is en de bovenkant nog deels vloeibaar. Stel zonodig de temperatuur bij als het bakken te snel of te langzaam gaat.
Ron Kortekaas

Ron Kortekaas

Pannenkoeken-expert bij Koopmans Professioneel
"Zodra je de slag te pakken hebt, is poffertjes bakken eigenlijk heel simpel"

Benodigdheden & Ingrediënten

Poffertjes:
- 1000 gram Poffertjesmix Compleet van Koopmans Professioneel
- 1,5 liter water

Tips van Ron:

Tip 1: Gebruik een doseerfles of bidon om het beslag snel en schoon te doseren in de doppen van de plaat.

Tip 2: Gebruik voldoende olie in de doppen van de pan (een laagje). Dit voorkomt aanbakken. 

Tip 3: Een gietijzeren of koperen poffertjespan/plaat mag na gebruik schoongekrabt of geborsteld worden. Doe dit nooit bij een plaat met een anti-aanbaklaag! Vet voor gebruik de plaat weer in met ruim olie en laat deze inbakken.

Tip 4: Voor het bakken van poffertjes op een professionele koperen plaat adviseren wij Poffertjesmix Traditioneel. Dit product is speciaal ontwikkeld om op hoge snelheid mee te kunnen werken. De poffertjes garen snel, zonder te verbranden.

Tip 5: Vaak wordt voor een zoeter poffertje extra poedersuiker of vanillesuiker toegevoegd. Pas wel op; de poffertjes kunnen sneller bruin worden of verbranden. Pas dan de baktemperatuur en baktijd aan.


Gebruikte producten

  • Poffertjesmix Compleet 1 kg
    poffertjesmix-compleet-1kg.jpg »
  • Nieuw: Poffertjesmix Traditioneel 5 kg (lactosevrij)
    poffertjesmix-traditioneel-5kg.jpg »

« Terug naar recepten