Lunchgerecht voor 10 personen of 2 taartjes


Werkwijze bodem:

  • Laat de plak bladerdeeg licht ontdooien op een snijplank.
  • Leg de gewenste quichevorm op het bladerdeeg en snijdt een vorm uit die enkele centimeters groter is dan de vorm.
  • Smeer de binnenkant van de vorm in met boter en leg er de bladerdeegplak in.
  • Duw de zijkanten aan zodat een mooie bodem ontstaat met een opstaande rand.
  • Vul met een “blinde vulling”zoals rauwe bonen of erwten en bak de bodem 15 minuten af op 180°C. Maak ondertussen de vulling.

 

Werkwijze vulling:

  • Snijdt de uien in ringen van ongeveer een halve centimeter dikte.
  • Fruit ze enkele minuten in boter en laat ze vervolgens langzaam karamelliseren.
  • Bak het spek licht uit en laat op papier uitlekken.
  • Meng de zure room met de koksroom en de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de gekarameliseerde uien met de spek en bieslook. Meng er een deel van het roommengsel door.

 

Afwerking:

  • Schud de blinde vulling uit de bodems en vul met het uienmengsel.
  • Vul de bodems af met het roommengsel. Zorg dat de uien net onderstaan.
  • Bak 20 a 25 minuten in een oven van 180°C. Controleer af en toe de gaarheid. Bak langer indien nodig.
  • Serveer direct of laat afkoelen en regenereer later.
Jeroen van Oijen

Jeroen van Oijen

Gastronomixs.com

"Klassiek maar nog steeds een geweldig lunchgerecht. Eenvoudig in grote hoeveelheden voor te bereiden en a la minute te regenereren."


Benodigdheden & Ingrediënten

Quichevulling:
- 1 kg grote uien
- 250 gram gerookt spek
- 500 gram zure room
- 250 ml koksroom
- 8 eieren
- 2 eetl. gesneden bieslook
- 1 eetl. kummel (karweizaad)

Quichebodem:
- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg


Gebruikte producten


« Terug naar recepten