Aardbeienvlaaitje met crumble:

  • Bak de restanten van de bladerdeeg op 160°C, zodat het mooi droog is
    Doe de crumbles (de restanten) in de mixer om het te verkruimelen. Doe er voor de smaak bijvoorbeeld een beetje yoghurtpoeder bij.
    Pak vervolgens een aardbeienvlaaitje,  doe slagroom bovenop de aardbeien en  doe de yoghurtcrumble hieroverheen

 

Knabbelzout:

  • Doe alle restanten van de bladerdeeg op de bakplaat en strijk het in met ei.
  • Strooi daarna ingrediënten op de bladerdeeg na keuze. Bijvoorbeeld: zeezout, maanzaad, gewoon zout, sesam over de bladerdeeg heen.

  • Snijd vervolgens de bladerdeeg in vierkantjes

  • Bak het vervolgens gaar in de oven

In de Nederlandse Horeca wordt 25-35% van al het voedsel weggegooid. Zonde! Naast een goede beheersing van voorraad en de portiegrootte is ook restverwerking een belangrijk thema. Goede restverwerking leidt tot betere rendementen en creatieve gerechten! Bekijk de video van Robèrt over creatieve toepassingen van restanten bladerdeeg en harde wenerdeeg.

Benodigdheden & Ingrediënten

- restanten Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg of bladerdeeg

Gebruikte producten


« Terug naar recepten