Werkwijze:

  • Smelt de boter zonder deze bruin te laten worden in een pan met dikke bodem.
  • Voeg al roerende de Bindbloem toe en laat enkele minuten garen op laag vuur.
  • Laat de roux goed afkoelen, bij voorkeur in de (shock)vriezer.
  • Verkruimel de afgekoelde roux in de cutter en bewaar deze (verpakt) in de vriezer.
  • De rouxkorrels zijn direct uit de vriezer te gebruiken voor het binden van gerechten.
"Met Bindbloem Superieur maak je makkelijk én goedkoop jouw eigen rouxkorrels in bulk. Deze kun je in de vriezer bewaren en à la minute gebruiken om soepen en sauzen te binden. Roux van Bindbloem Superieur schift niet en voorkomt hierdoor uitlopen. Gerechten gebonden met Bindbloem Superieur zijn au bain marie bestendig."

Benodigdheden & Ingrediënten

Rouxkorrels voor blanke roux:
- Bindbloem & boter in de verhouding 50:50
- (De verhouding 50:60 is ook mogelijk)

Tip 1: Deze bereidingswijze is voor blanke roux. Voor het maken van blonde roux of bruine roux laat je de boter licht of donker kleuren voor je de Bindbloem toevoegt. Daarnaast kun je de bloem op hoger vuur garen.

Tip 2: Het garen van de bloem in de boter is noodzakelijk. Bij een te korte garing krijg je een bloemsmaak in jouw eindproduct. De temperatuur van de roux dient 95°C te zijn.


Gebruikte producten

  • Bindbloem Superieur 5 kg
    KM P Bind Bloem.jpg »

« Terug naar recepten