Voor 20 personen


Werkwijze schotsen van harde wener:

  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.
  • Bestrooi met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is.

 

Werkwijze gel:

  • Meng met een staafmixer de ontdooide coulis met de suiker en de agar.
  • Kook het mengsel en stort het in een passend bakje.
  • Zet in de koeling voor 24 uur.
  • Doe de opgesteven coulis in een (thermo) blender.
  • Draai op vol vermogen tot een gladde gel.

  

Werkwijze mousse:

  • Sla het eiwit op met de suiker.
  • Verwarm de Malibu en los de gewelde gelatine er in op. Laat de Malibu afkoelen.
  • Spatel de eiwitten door de crème fraîche en vervolgens door de coconut crème. Spatel tenslotte de Malibu er doorheen.
  • Laat de mousse opstijven.

  

Afwerking:

  • Schep met twee lepels canelletjes van de mousse en leg deze op een bord.
  • Spuit dopjes passievruchtgel ernaast.
  • Voeg vers (gemarineerd) fruit toe, bijvoorbeeld ananas.
  • Breek de gebakken harde wener in stukken en plaats de “schotsen” in het dessert.
  • Decoreer het dessert met een crumble met een smaakje gemaakt van restanten gebakken harde wenerdeeg.
Jan Nijland

Jan Nijland

Chef-kok Restaurant de Bovenmeester, Steenwijk
"Het harde wenerdeeg van Koopmans Professioneel is ook een uitstekende basis voor koekjes. In dit recept worden dunne "schotsen" van harde wener gemaakt die gestoken zijn in een heerlijke kokosmousse. Het brosse koekje in combinatie met de romige kokosmousse en het frisse tropische fruit maken een heerlijk nagerecht. Nog sneller? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld Dr. Oetker Mousse vanille als basis op smaak gebracht met malibu en kokosroom en gebruik kant en klare gel of saus."

Benodigdheden & Ingrediënten

 Schotsen van harde wener:
-
1 plak Koopmans Professioneel Harde Wener deeg
- Poedersuiker

Gel van passievrucht:
- 500 gram passievruchten coulis  (bijv. boiron)
- 6 gram Agar
- 125 gram suiker

Mousse:
- 2 dl. coconut cream (kokosroom)
- 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram eiwit
- 100 gram suiker
- 0,5 cl. malibu


Gebruikte producten

  • Harde Wenerdeeg
    hardewener-verpakkingjpg website.jpg »

« Terug naar recepten