Voor 25 wafels


Bereiding:

  • Meng de eieren, de oliebollenmix, de zachte boter en het handwarme water in een kom.
  • Kneed het deeg intensief gedurende 5 minuten.
  • Laat het deeg 10 minuten in de beslagkom rusten onder plastic.
  • Meng ondertussen de parelsuiker met de gesmolten boter.
  • Kneed de parelsuiker en gesmolten boter door het deeg.
  • Weeg stukjes deeg van 50 g af, bol ze op en leg ze met voldoende tussenruimte op een bebloemde bakplaat.
  • Laat de deegbolletjes ca. 45 minuten rijzen onder een doek.
  • Bak de wafels in een ingevet wafelijzer met grote rasters op 170°C. in ca. 4 minuten goudbruin.



Rindert de Vries

Rindert de Vries

Senior Productontwikkelaar

"Van oliebollenmix bak je ook heerlijke Luikse Wafels! Onderstaande receptuur is voor ca. 25 wafels. Kostprijsindicatie € 0,15 per wafel."

 


Benodigdheden & Ingrediënten

- 500 g Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels
- 200 ml handwarm water (40°C.)
- 2 eieren
- 150 g zachte boter
- 300 g parelsuiker P2
- 30 g gesmolten boter

Tip: Je kunt dit recept in bulk voorbereiden en daarna invriezen (max. 3 maanden). Zo heb je altijd deegbolletjes op voorraad voor nog niet de helft van de kosten (t.o.v. kant en klare deegbollen). Na het afwegen kun je de deegbolletjes op een plaat met bakpapier invriezen; na invriezen in een plastic zak in de vriezer bewaren. De deegbolletjes bij ontdooien op een plaat leggen en onder een doek laten ontdooien. Als de deegbolletjes op kamertemperatuur zijn, dan 45 min. op een warme plaats laten rijzen.


Gebruikte producten

  • Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg
    KM P Bakmix Oliebollen Paars.jpg »

« Terug naar recepten