American volkoren pancake stack met rosbief, kappertjes en geroosterde tomaatjes

Voor 1 persoon

Werkwijze en bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C 
  • Leg het takje tomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats deze 7 minuten in de voorverwarmde oven
  • Leg de pancakes op een andere bakplaat en verwarm deze in 7 minuten
  • Klop ondertussen de crème fraîche los en breng op smaak met zout en peper. Roer de kappertjes erdoor
  • Kook het ei halfzacht in 6 minuten. Pel het ei

Afwerking:

  • Leg de volkoren pancakes op een werkblad. Bestrijk elke pancake met crème fraîche, leg er een plakje rosbief op en verdeel er wat waterkers en mesclun sla over
  • Maak op een mooi bordje een stapeltje van de pancakes, zet de pancakes eventueel vast met een prikker
  • Leg de tomaatjes naast de pancake stack. Halveer het ei en leg boven op de pancakes. Bedruppel met wat extra olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de grof gehakte peterselie

American volkoren pancake stack met rosbief, kappertjes en geroosterde tomaatjes

Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 3 American pancakes volkoren, Koopmans professioneel
  • 1 klein takje kerstomaten (1 takje = 50 gr)
  • 1 el olijfolie + extra voor garneren
  • 2 el crème fraîche (1 el = 17 gr)
  • 1,5 tl kappertjes (1tl = 7 gr)
  • 1 ei
  • 50 gram rosbief, in dunne plakjes
  • 10 gr gr water- of landkers
  • 10 gr gr mesclun sla
  • 0,5 takje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 el olijfolie + extra voor garneren
  • Zout en peper 

Benodigdheden:

  • 2 bakplaten
  • Eventueel een prikker


GEBRUIKTE PRODUCTEN

American Pancakes Volkoren 120 st.

American Pancakes Volkoren 120 st.