Cheesecake van witte chocolade en citrus

Voor 1 cheesecake

Werkwijze bodem:

  • Bestrooi 2 plakken deeg met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is.
  • Laat afkoelen. 


Werkwijze roomkaasvulling:

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Meng de crème fraîche en de monchou totdat dit een homogene (gladde) massa is.
  • Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor. Voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50 minuten af op 140 graden celsius. 


Werkwijze citrusgel (voldoende voor ca. 2 taarten):

  • Water, suiker en agar aan de kook brengen.
  • Af laten koelen in de koelkast voor minimaal 6 uur.
  • Mengsel afgekoeld in de blender doen en al draaiende de citrus sappen en zeste's toevoegen.
  • Doordraaien tot een gladde massa. 


Afwerking:

  • Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes.
  • Decoreer deze met de citrusgel.
  • Verder afdecoreren naar keuze met: frambozengel, vers fruit en takje cress.
Cheesecake van witte chocolade en citrus

Benodigdheden

Bodem:


Roomkaasvulling:

Decoratietip: Citrusgel: 

  • 6 dl water
  • 300 g suiker
  • 10 g agar
  • 2 citroenen (zeste en sap)
  • 2 limoenen (zeste en sap)
  • 2 sinaasappels (zeste en sap)


Kijk ook eens naar de schotsen van harde wener met kokos en passievrucht!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Harde Wenerdeeg

Harde Wenerdeeg