Chicken o Waffles
Werkwijze wafels:
- Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand
- Giet het water in de kom en voeg de mix toe. Voeg naar smaak poedersuiker toe voor een zoetere wafel
- Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is. Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag
- Giet het beslag in een litermaat
- Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet*
- Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer. Let op: gebruik niet meer beslag dan in 1 kant van het ijzer past. Het beslag gaat nog rijzen
- Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
- Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
- Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
- Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt
*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.
Werkwijze gefrituurde kip:
- Snijd de kippendijen in ongeveer even grote delen. Meng met de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren.
- Meng de bloem met maïzena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg voor wat pit cayennepeper toe.
- Verhit de olie tot ongeveer 170°C.
- Dip de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7-8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur niet te veel stukken tegelijk
- Laat de kip uitlekken
Afwerking:
- Snijd de wafels naar wens en serveer deze met de kip

Benodigdheden
Aanbevolen wafelijzer:
Wafelijzer Neumärker Brussels Swing Waffle Maker (12 40421DT)
Benodigdheden:
- Menger met vlinder (Hobart) of keukenmachine
- Bakspray (Dr. Oetker Professional)
Wafels:
- 1 kg Koopmans Professioneel Wafelmix Compleet
- 1 l water
Gefrituurde kip:
- 250 ml karnemelk
- 130 g bloem
- 3-4 kippendijen, zonder bot
- 2 el maïzena
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen zwarte peper
- ¼ knoflookpoeder
- ½ el uienpoeder
Garnering:
- Repen gebakken spek
- Saus naar keuze
Tip 1: De wafels kun je ruim van tevoren maken en voor het serveren nog even opwarmen in de oven of in het wafelijzer.
Tip 2: Serveer de wafels als lunchgerecht of hoofdgerecht. Voeg zoete aardappelfrietjes toe voor extra smaak!
Tip 3: Ook lekker! Serveer met repen gebakken spek en saus naar keuze!