sandwich amuse poffertje
20 porties
Met mousseline van knolselderij en truffel.Ingrediënten / Benodigdheden
Poffertjes
- 40 poffertjes van Koopmans Professioneel
Mousseline
- 450 g knolselderij
- 300 g slagroom
- 75 g truffel tapenade/pasta zonder olie
Tip!
1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag. 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje!Bereidingswijze
Werkwijze mousseline
- Maak de knolselderij schoon en was hem. Snij de knolselderij in stukken van 2 cm
- Zet de room met de knolselderij op het vuur met deksel op de pan. Zet het vuur zacht en laat het zachtjes koken
- Roer af en toe in de massa en let op dat het niet aanbrandt
- Als de knolselderij gaar is doe deze in de keukenmachine
- Voeg truffel en zout naar smaak toe en draai de massa glad
Afwerking
- Warm de poffertjes op
- Breng de mousseline van knolselderij over in een spuitzak en spuit een toef tussen twee poffertjes
- Garneer af en serveer warm