Oranje boven pannenkoek

Voor 10 pannenkoeken

Voorbereiding:

  • Bereid het pannenkoekbeslag volgens instructie op de verpakking.
  • Schil en ontvel de sinaasappels en snijd deze met een scherp mes in dunne plakjes.
  • Houd de te kleine plakjes achter en knijp hier het sap uit.
  • Breng op matig vuur de suiker met 8-10 eetlepels water aan de kook tot een goudbruine karamel.
  • Haal de pan van het vuur en roer er wat sinaasappelsap doorheen om de karamel te verdunnen (zorg dat deze iets vloeibaar blijft).
  • Giet de karamel over de schijfjes sinaasappel in een schaal en zet apart.
  • Schenk een likeur- of borrelglaasje (max. 5 cl) vol met sinaasappellikeur. Gebruik bij een heldere likeur een beetje oranje limonadesiroop om deze te kleuren

Bakken: 

  • Verwarm olie of boter in de pannenkoekpan of carousselpan.
  • Bak een pannenkoek naturel en plaats deze op een bord en bestuif met poedersuiker.
  • Zet het glaasje likeur op de pannenkoek.
  • Leg 2 plakjes van de gekarameliseerde sinaasappel voor het glaasje.
  • Schep 2 bolletjes vanilleijs op de plakjes sinaasappel.
  • Garneer met amandelschaafsel en oranje hagelslag en evt. extra karamelsaus. 


Kijk ook eens naar de hartige oranjepannenkoek!

Oranje boven pannenkoek

Benodigdheden

Pannenkoek:

  • Koopmans Professioneel Eierpannenkoekmix 


Vulling:

  • 5 sinaasappels
  • 100 gram suiker 
  • 50 cl sinaasappellikeur
  • 1 liter vanille (room)ijs 
  • 50 gram amandelschaafsel 
  • 50 gram oranje hagelslag
  • Oranje limonadesiroop
  • Olie of boter om in te bakken

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg

Eierpannenkoekmix Compleet 5 kg / Eierpannenkoekmix Compleet 1 kg