Sandwich poffertje met mousseline van knolselderij en truffel

20 amuses

Kostprijs: € 0,58 per stuk*

Werkwijze mousseline:

  • Maak de knolselderij schoon en was hem. Snij de knolselderij in stukken van 2 cm
  • Zet de room met de knolselderij op het vuur met deksel op de pan. Zet het vuur zacht en laat het zachtjes koken
  • Roer af en toe in de massa en let op dat het niet aanbrandt
  • Als de knolselderij gaar is doe deze in de keukenmachine
  • Voeg truffel en zout naar smaak toe en draai de massa glad

Afwerking:

  • Warm de poffertjes op
  • Breng de mousseline van knolselderij over in een spuitzak en spuit een toef tussen twee poffertjes
  • Garneer af en serveer warm

* De kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers. 


Sandwich poffertje met mousseline van knolselderij en truffel

Benodigdheden

Poffertjes:

Mousseline:

  • 450 g knolselderij
  • 300 g slagroom
  • 75 g truffel tapenade/pasta zonder olie


Kijk ook eens naar de sandwich poffertje met creme van Old Amsterdam!

Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag. 

Tip 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje! 

Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Poffertjes portieverpakking 30 st.

Poffertjes portieverpakking 30 st.