Recepten / Convenience deeg / Appeltaart van harde wenerdeeg

Appeltaart van harde wenerdeeg

1 appeltaart

Met amandelspijs en appelvulling.

Ingrediënten / Benodigdheden

Bodem

Amandelspijsroom

  • 200 g amandelspijs
  • 100 g banketbakkersroom 

Vulling

Tip!

Je kunt deze taart in bulk voorbereiden en invriezen. Haal de taart uit de vriezer en laat deze ontdooien. Verwarm 10 minuten in een oven op 170 graden en werk de taart daarna af.

Bereidingswijze

Werkwijze bodem

  • Snij het Harde Wenerdeeg op maat van de ring. Leg daarna het deeg nog even in de diepvries, dan kun je daarna makkelijker en mooier de vorm bedekken
  • Vet de taartring in met gesmolten boter en zet het op een bakplaat met bakpapier. Bekleed met het harde wenerdeeg  

Werkwijze amandelspijsroom

  • Klop in een mengmachine het amandelspijs met de banketbakkersroom. Doe de frangipane in een spuitzak  

Appeltaart bereiden

  • Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes. Vul de bodem een klein laagje met het amandelspijsroom, leg daaroverheen een plak biscuit dat hetzelfde formaat heeft als de springvorm. Vul de rest van de vorm helemaal tot de rand en druk zo veel mogelijk aan, zo zakt de taart niet teveel in na het bakken
  • Bestrooi met gesmolten boter en kristalsuiker. Leg op de bovenkant weer een plak Wenerdeeg, in deze plak maak je rond grote gaten.
  • Afbakken op 170 graden ca. 45 minuten
  • Laat de appeltaart afkoelen en haal de taartvorm ervan af
Interessante producten

Harde Wenerdeeg

Product bekijken

Biscuit-/kapselmix

Product bekijken
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.