Appeltaart van harde wenerdeeg
1 appeltaart
Met amandelspijs en appelvulling.Ingrediënten / Benodigdheden
Bodem
Amandelspijsroom
- 200 g amandelspijs
- 100 g banketbakkersroom
Vulling
- 4 appels (Jonagold)
- 100 g roomboter
- 100 g kristalsuiker
- Plak biscuit (Dr. Oetker Professional Biscuitmix)
Tip!
Je kunt deze taart in bulk voorbereiden en invriezen. Haal de taart uit de vriezer en laat deze ontdooien. Verwarm 10 minuten in een oven op 170 graden en werk de taart daarna af.Bereidingswijze
Werkwijze bodem
- Snij het Harde Wenerdeeg op maat van de ring. Leg daarna het deeg nog even in de diepvries, dan kun je daarna makkelijker en mooier de vorm bedekken
- Vet de taartring in met gesmolten boter en zet het op een bakplaat met bakpapier. Bekleed met het harde wenerdeeg
Werkwijze amandelspijsroom
- Klop in een mengmachine het amandelspijs met de banketbakkersroom. Doe de frangipane in een spuitzak
Appeltaart bereiden
- Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes. Vul de bodem een klein laagje met het amandelspijsroom, leg daaroverheen een plak biscuit dat hetzelfde formaat heeft als de springvorm. Vul de rest van de vorm helemaal tot de rand en druk zo veel mogelijk aan, zo zakt de taart niet teveel in na het bakken
- Bestrooi met gesmolten boter en kristalsuiker. Leg op de bovenkant weer een plak Wenerdeeg, in deze plak maak je rond grote gaten.
- Afbakken op 170 graden ca. 45 minuten
- Laat de appeltaart afkoelen en haal de taartvorm ervan af