Bindbloem Superieur 5 kg

Bloemsoort met versterkte bindkracht. Te gebruiken als basis voor roux. Ideaal voor het langdurig binden van soepen en sauzen, voorkomt uitlopen.

Bereidingswijze

Basisrecept voor blanke roux:

  1. Gebruik boter en bindbloem in de verhouding 50:50 of 50:60.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter niet bruin worden.
  3. Voeg al roerende de Bindbloem toe en laat enkele minuten garen op laag vuur. 


Je kunt de roux warm gebruiken en hier een koude vloeistof aan toevoegen voor het maken van een soep, saus of ragout. Voor een nog betere binding draai je dit om en voeg je de afgekoelde roux toe aan een warme vloeistof.

Meer tips en variaties lees je in het recept over zelf rouxkorrels maken.

Specificaties

Inhoud: 2 x 5 kg
Artikelnummer: 1-50-230208


Terug naar Melen & Bindmiddelen

o.a. verkrijgbaar bij

Bidfood
Hanos
Huuskes
Sligro