Crêpes & Trends

De crêpe is van Franse origine, een regionale specialiteit uit Bretagne en wordt vaak gegeten 'au sucre' of met Nutella. Het is een flinterdunne variant van de Hollandse pannenkoek. De crêpe wordt gebakken op een platte (elektrische) bakplaat. Er bestaan ook pannen voor het maken van crêpes, maar dan is het moeilijker om de crêpe zo mooi dun te krijgen. Het beslag wordt op de plaat verdeeld met een rateau, ofwel beslagverdeler. Met een rateau van kunststof werk je makkelijker en vooral ook hygiënischer dan met een houten rateau, deze tool is uniek verkrijgbaar bij Koopmans Professioneel. 

Veel variatie is mogelijk met crêpes, van zoet tot hartige vullingen. De meest trendy crêpes komen juist uit het Oosten. In Japan pakken ze het creatief aan en worden crêpes gevuld met kleurrijke en verse producten, gepresenteerd als een soort ijshoorntje. Naast zoete crêpes zijn hartige varianten in opkomst als aantrekkelijk alternatief voor het broodje bij de lunch.

Tegenwoordig zijn crêpes een wereldwijd fenomeen, Frankrijk heeft zelfs een dag van de crêpe op 2 februari! 

Zelf starten met crêpes? Met de Crepemix compleet van Koopmans Professioneel kan iedereen eenvoudig crêpes bakken! Koopmans Professioneel is het startpunt voor jouw crêpes verkoop! Alle kennis en materialen die nodig zijn om te starten hebben wij voor je verzameld. Van de ideale mix, bakspray en een professionele crêpeplaat tot verpakking en POS; jij kiest wat je nodig hebt.