Huisgemaakte appeltaart

Appeltaart van het huis...maar dan snel!

Heb jij als professional beperkte tijd in de keuken maar wil jij wel huisgemaakte appeltaart op de kaart? Koopmans professioneel denkt graag mee in oplossingen en wil jou daarom kennis laten maken met het appeltaart concept. Met het gemak van het Harde wenerdeeg en kant en klare appelblokjes staat de appeltaart binnen 5 minuten in de oven! Door middel van de kruidenmix-emmer bereid jij in 1 keer de kruidenmix voor maar liefst 20 taarten. Dit maakt het bakken nog makkelijker en kun je dit met een gerust hart aan een leerling of keukenmedewerker overlaten. Gegarandeerd constante kwaliteit!

Bestel nu het startpakket op onze webshop. Voor vragen neem contact met ons op.

Appeltaart recept

Ingrediënten voor 1 plaatappeltaart

• 1 afgestreken beker kruidenmix
• 125 ml ml rozijnen
• 100 ml room
• 1,6 kg appelblokjes
• 1,5-2 plak harde wenerdeeg
• Disposable bakvorm Dr. Oetker Professional
• 1 eidooier om het deeg te bestrijken

Bereiding:

• Leg 1 plak deeg in de bakvorm
• Meng de appelblokjes met de room, kruidenmix en rozijnen
• Vul de vorm met de appels en druk goed aan
• Snijd het deeg met een Jan Hagelsnijder in stroken en verdeel over de taart
• Bestrijk met eigeel
• Bak de taart ca. 60 minuten op 170 graden


Tip 1: Voor een extra krokante bodem bak je het harde wenerdeeg 20 minuten voor, voordat je de appels toevoegd.

Tip 2: De receptuur van de kruidenmix bestaat als basis uit suiker, kaneel en custardpoeder, maar kan natuurlijk naar smaak aangepast worden.