Kaiserschmarrn
10 porties
Met vanillesaus en rozijnen.Ingrediënten / Benodigdheden
Kaiserschmarrn
- Pollepel 10 (250 ml)
- 1 kg Koopmans Professioneel poffertjesmix compleet
- 500 g water
- 500 g rozijnen (geweld)
- 25 g vanillesuiker Dr. Oetker Professional
- 10 eieren (M)
- Boter
- Alsa Vanillesaus
Tip!
1: Garneer met Alsa vanillesaus, appelmoes of jam.
2: Wel de rozijnen in rum voor extra smaak.
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Doe de mix, water, eieren en vanillesuiker in een beslagkom en mix het tot een glad mengsel
- Voeg de gewelde rozijnen toe aan het beslag
Bakken
- Verwarm een grote koekenpan (middelhoog vuur)
- Vet de koekenpan in met boter
- Schep het beslag met een pollepel in de pan
- Draai de pannenkoek om zodra de buitenste rand gaar (droog) is, deze zal gaan rijzen
- Breek de pannenkoek in stukjes met een paletmes en bak ze nog scheppend ca. 2 minuten tot ze wat bruiner gekleurd zijn, Voeg indien nodig nog wat boter toe.
- Bak de rest van de koeken op dezelfde manier.
Garnering
- Plaats de kaiserschmarrn op een bord
- Serveer met warme vanillesaus en bestrooi de stukjes pannenkoek met poedersuiker.