Mini tarte tatins met vijg, vanille mousse en salty karamel crumble

Voor 12 personen

Werkwijze en bereiding:

  • Maak de vanille mousse zoals aangegeven op de verpakking en klop tot een stevige mousse. Doe over in de spuitzak en leg 2-3 uur in de koeling
  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels door het midden. Vul de gaten van de klokhuizen met stukjes appel
  • Schenk op de bodem van de vormpjes een laagje Alsa toppingsaus. Leg in ieder vormpje een halve appel
  • Steek 12 cirkels van 8cm uit het harde wenerdeeg. Leg de cirkels op de appels
  • Zet de vormpjes op een bakplaat en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de tarte tatins in 15-20 minuten tot een goudbruin en krokant gekarameliseerd taartje
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer de tarte tatins om, verwijder de vorm en laat het vocht op een plateau lekken met de deegkant omhoog


Afwerking:

  • Halveer de vijg. Zet de mini tarte tatin op een mooi bordje. Bestrooi met de salty karamel crumble en wat verse blaadjes munt. Leg de gehalveerde vijg er naast.
  • Spuit de vanille mousse in een schaaltje en serveer bij de mini tarte tatin.

Mini tarte tatins met vijg, vanille mousse en salty karamel crumble

Benodigdheden

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • 12 Aluminium vormpjes 8 cm Ø en 3,5 cm hoog 
  • Standmixer 
  • Spuitzak 
  • Spuitmondje 13 mm Ø

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Harde Wenerdeeg

Harde Wenerdeeg