Recepten / Pannenkoekmixen / Oliebollen van pannenkoekmix

Oliebollen van pannenkoekmix

40-50 oliebollen

Op basis van eierpannenkoekenmix.

Ingrediënten / Benodigdheden

Beslag

  • 1 kg Koopmans Professioneel Eierpannenkoekmix Compleet
  • 800 ml lauw water (max. 40 °C)
  • 60 g gesmolten boter
  • 20 g gedroogde gist
  • 10 g suiker
  • 10 g zout
  • 1 g kaneel
  • Frituurolie

Vulling

  • Gewelde krenten en rozijnen en/of gesnipperde appel (maximale vulling is 500 g per kg droge mix)

Tip!

1: Maak per keer maximaal zoveel beslag klaar als je in een half uur tot drie kwartier kunt verwerken.

2: Een grote vetopname voorkom je door de temperatuur zo constant mogelijk te houden en door de beslagbolletjes direct even onder te dompelen in de hete olie. 

3: Wanneer het laatste beslag door de verdergaande rijs té luchtig wordt, roer je dit nog even door (voorzichtig). Na een paar minuten kun je verder gaan met bakken.

Bereidingswijze

  • Doe het water in een mengkom of in het bekken van jouw mengmachine en roer hier de gist en de suiker door
  • Voeg dan de eierpannenkoekmix, het zout en de kaneel toe en roer dit tot een glad beslag
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag ca. 30 minuten op een warme, tochtvrije plaats rijzen
  • Spatel de afgekoelde, gesmolten boter en de vruchtenvulling voorzichtig door het beslag. Laat het geheel nog ca. 20 – 30 min rijzen
  • Vorm oliebollen met behulp van een ijsknijper die in de hete olie is gedompeld. Laat de oliebol onmiddellijk in de hete olie van ca. 180 °C glijden
  • Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben. Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn
  • Schep de oliebollen uit de pan en laat ze in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Serveer de oliebollen met poedersuiker
Interessante producten

Eierpannenkoekmix compleet 5 kg

Product bekijken

Eierpannenkoekmix compleet 1 kg

Product bekijken
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.