Schotsen van harde wener met kokos en passievrucht

Voor 20 personen

Werkwijze schotsen van harde wener:

  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.
  • Bestrooi met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is. 

Werkwijze gel:

  • Meng met een staafmixer de ontdooide coulis met de suiker en de agar.
  • Kook het mengsel en stort het in een passend bakje.
  • Zet in de koeling voor 24 uur.
  • Doe de opgesteven coulis in een (thermo) blender.
  • Draai op vol vermogen tot een gladde gel. 

Werkwijze mousse:

  • Sla het eiwit op met de suiker.
  • Verwarm de Malibu en los de gewelde gelatine er in op. Laat de Malibu afkoelen.
  • Spatel de eiwitten door de crème fraîche en vervolgens door de coconut crème. Spatel tenslotte de Malibu er doorheen.
  • Laat de mousse opstijven. 

Afwerking:

  • Schep met twee lepels canelletjes van de mousse en leg deze op een bord.
  • Spuit dopjes passievruchtgel ernaast.
  • Voeg vers (gemarineerd) fruit toe, bijvoorbeeld ananas.
  • Breek de gebakken harde wener in stukken en plaats de “schotsen” in het dessert.
  • Decoreer het dessert met een crumble met een smaakje gemaakt van restanten gebakken harde wenerdeeg.
Schotsen van harde wener met kokos en passievrucht

Benodigdheden

Schotsen van harde wener:

Gel van passievrucht: 

  • 500 gram passievruchten coulis (bijv. boiron)
  • 6 gram Agar
  • 125 gram suiker

Mousse: 

  • 2 dl. coconut cream (kokosroom)
  • 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram suiker
  • 0,5 cl. malibu

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Harde Wenerdeeg

Harde Wenerdeeg