Cheesecake met witte chocolade en citrus
1 cheesecake
Voor de zoetekauw!Ingrediënten / Benodigdheden
Bodem
- 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wener deeg
- Poedersuiker
Roomkaasvulling
- 600 g Dr. Oetker mix voor Cheesecake
- 12 verse eieren
- 1200 g Monchou / roomkaas
- 750 g crème fraîche
- 300 g witte chocolade
Tip!
Kijk ook eens naar de schotsen van harde wener met kokos en passievrucht!Bereidingswijze
Werkwijze bodem
- Bestrooi 2 plakken deeg met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is
- Laat afkoelen
Werkwijze roomkaasvulling
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Meng de crème fraîche en de Monchou totdat dit een homogene (gladde) massa is
- Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor. Voeg de gesmolten chocolade toe
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50 minuten af op 140 graden celsius
Werkwijze citrusgel (voldoende voor ca. 2 taarten)
- Water, suiker en agar aan de kook brengen
- Af laten koelen in de koelkast voor minimaal 6 uur
- Mengsel afgekoeld in de blender doen en al draaiende de citrus sappen en zeste's toevoegen
- Doordraaien tot een gladde massa
Afwerking
- Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes
- Decoreer deze met de citrusgel
- Verder afdecoreren naar keuze met: frambozengel, vers fruit en takje cress