Recepten / Convenience deeg / Schotsen van harde wener

Schotsen van harde wener

20 porties

Met kokos en passievrucht.

Ingrediënten / Benodigdheden

Schotsen van harde wener

Gel van passievrucht

  • 500 g passievruchten coulis (bijv. boiron)
  • 6 g Agar
  • 125 g suiker

Mousse

  • 2 dl. coconut cream (kokosroom)
  • 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g eiwit
  • 100 g suiker
  • 0,5 cl. malibu      

Tip!

Kijk ook eens naar de cheesecake van witte chocolade en citrus!

Bereidingswijze

Werkwijze schotsen van harde wener

  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.
  • Bestrooi met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is. 

Werkwijze gel

  • Meng met een staafmixer de ontdooide coulis met de suiker en de agar.
  • Kook het mengsel en stort het in een passend bakje.
  • Zet in de koeling voor 24 uur.
  • Doe de opgesteven coulis in een (thermo) blender.
  • Draai op vol vermogen tot een gladde gel. 

Werkwijze mousse

  • Sla het eiwit op met de suiker.
  • Verwarm de Malibu en los de gewelde gelatine er in op. Laat de Malibu afkoelen.
  • Spatel de eiwitten door de crème fraîche en vervolgens door de coconut crème. Spatel tenslotte de Malibu er doorheen.
  • Laat de mousse opstijven. 

Afwerking

  • Schep met twee lepels canelletjes van de mousse en leg deze op een bord.
  • Spuit dopjes passievruchtgel ernaast.
  • Voeg vers (gemarineerd) fruit toe, bijvoorbeeld ananas.
  • Breek de gebakken harde wener in stukken en plaats de “schotsen” in het dessert.
  • Decoreer het dessert met een crumble met een smaakje gemaakt van restanten gebakken harde wenerdeeg.  


Interessante producten

Harde Wenerdeeg

Product bekijken
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.