Bespaartip: maak jouw eigen rouxkorrels

Gemaakt in bulk en ingevroren. Zo vanuit de vriezer strooibaar. bekijken »

Rendement

Rendement, foodcost, winst...allemaal thema's waar je als ondernemer mee te maken hebt. Het is vast niet je hobby, maar met het toepassen van een aantal vuistregels voeg je direct harde euro's toe aan jouw rekening.
 
Derving
In de Nederlandse Horeca wordt maar liefst 25-35% van al het voedsel weggegooid. Zonde! Naast een goede beheersing van voorraad en de portiegrootte is ook restverwerking een belangrijk thema. Goede restverwerking leidt tot betere rendementen en creatieve gerechten!
 
restanten.jpg
  
Bekijk de video van Robèrt over creatieve toepassingen van restanten Koopmans Professioneel bladerdeeg en harde wenerdeeg. Ook op de receptenpagina vind je inspiratie terug over restverwerking van deeg.
 
 
 
Kostprijsberekeningen
Een andere belangrijke maatregel is het beheersen van je kosten door het maken van correcte kostprijsberekeningen. Deze zorgen vaak voor verrassingen. Daarom zijn de recepturen van Koopmans Professioneel vaak voorzien van kostprijsindicaties, dan weet je direct waar je aan toe bent.
 
Wist je bijvoorbeeld dat je meer dan 90% rendement haalt uit wafels, poffertjes en pannenkoeken? Vers gebakken leveren deze producten niet alleen beleving voor de consument, maar ook winst voor jou. Een lage foodcost, simpele bereiding, nagenoeg geen derving én de hoge rotatie van deze producten leveren jou een onweerstaanbaar rendement.