Bereiden
De Custard van Koopmans Professioneel is een veelzijdige ingrediënt en de perfecte basis voor het bereiden van onder andere vla, pudding en dessertsauzen of voor het toevoegen van extra smaak en kleur aan beslag.
Bereiding Custardpudding
Ingredienten
65 gram Custard poeder
1 liter melk
65 gram suiker
Bereiding
• Meng 65 g suiker met 65 g custardpoeder.
• Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.
• Verwarm de resterende melk.
• Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk.
• Breng het geheel al roerende aan de kook.
• Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
• Spoel een puddingvorm om met koud water.
• Giet de pudding in de vorm.
• Laat de pudding ca. 3 uur afkoelen.
• Stort de pudding.
• Garneer de pudding eventueel met slagroom of verse vruchten.
Bereiding Custardvla
Ingredienten
5o gram Custard poeder
1 liter melk
65 gram suiker
Bereiding
• Meng 65 g suiker met 50 g custardpoeder.
• Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.
• Verwarm de resterende melk.
• Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk.
• Breng het geheel al roerende aan de kook.
• Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
• Serveer de vla eventueel met siroop.