Bewaaradvies

De horeca is in de loop der jaren behoorlijk veranderd en zo ook de bijbehorende wet- en regelgeving. Beslag valt onder de categorie bederfelijke levensmiddelen. Bij controle dien je aan te tonen dat je je houdt aan de richtlijnen.

Ongekoeld bewaren
Op basis van HACCP onderzoek is vastgesteld dat vers pannenkoeken, pancakes, wafels- en poffertjesbeslag maximaal 1 uur buiten de koeling bewaard mogen worden.

Gekoeld bewaren
Hetzelfde onderzoek stelt vast dat vers pannenkoeken, pancakes, wafels- en poffertjesbeslag gekoeld (max. 7 graden) voor maximaal 24 uur bewaard kunnen worden.

Beslag voor pannenkoeken en andere zoete snacks bevatten vaak één of meerdere rijsmiddelen. Rijsmiddelen zorgen voor een luchtig eindproduct en zijn vaak onmisbaar. Bij bewaren van beslag zal de werking van de rijsmiddelen iets teruglopen. Het beste resultaat wordt verkregen bij het verwerken van beslag binnen 3 uur na bereiding.


Koelton

Eigenlijk wil je het beslag graag continu bij de hand hebben als je aan het bakken bent, want dat is prettig doorwerken.
Daarom heeft Koopmans Professioneel een oplossing bedacht. We hebben door GJK Techniek een beslag koelton laten ontwikkelen. Vers beslag blijft gekoeld in deze ton en zorgt ervoor dat jij het beslag dichtbij je pan of pannenkoekcarrousel kunt hebben staan.

Meer weten kijk op de site van GJK Techniek