Bewaaradvies pancake (beslag)

Bewaar advies pancakes
American Pancakes zijn zeer geschikt voor op het (ontbijt)buffet en kunnen tot 90 minuten warmgehouden worden in een chafing dish. Je kunt de American Pancakes ook terugkoelen en opnieuw verwarmen in oven, combi-steamer of pan. 

Bewaar advies pancake beslag
De horeca is in de loop der jaren behoorlijk veranderd en zo ook de bijbehorende wet- en regelgeving. Beslag valt onder de categorie bederfelijke levensmiddelen. Bij controle dien je aan te tonen dat je je houdt aan de richtlijnen.

Ongekoeld bewaren
Op basis van HACCP onderzoek is vastgesteld dat vers pannenkoeken, pancakes, wafels- en poffertjesbeslag maximaal 1 uur buiten de koeling bewaard mag worden. 

Gekoeld bewaren
Hetzelfde onderzoek stelt vast dat vers pannenkoeken, pancakes, wafels- en poffertjesbeslag gekoeld (max. 7 graden) voor maximaal 24 uur bewaard kan worden.

Beslag voor pannenkoeken en andere zoete snacks bevatten vaak één of meerdere rijsmiddelen. Rijsmiddelen zorgen voor een luchtig eindproduct en zijn vaak onmisbaar. Bij bewaren van beslag zal de werking van de rijsmiddelen iets teruglopen. Het beste resultaat wordt verkregen bij het verwerken van beslag binnen 3 uur na bereiding.