Appeltaart van zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker)
  • Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe
  • Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe
  • Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng vervolgens de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen
  • Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem 
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes
  • Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel 
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei
  • Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Appeltaart van zelfrijzend bakmeel

Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 1 kg zachtzure appels
  • 300 g Koopmans Professioneel Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 g roomboter of margerine (kamertemperatuur) 
  • 160 g witte basterdsuiker
  • 75 g rozijnen
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels custard of paneermeel
  • 2 of 3 theelepels kaneel
  • Snufje zout

Keukengerei:

  • Springvorm of ring van 24 cm
  • Oventemperatuur:
    Elektrische oven: 180 °C
    Hetelucht oven: 165 °C
    Gasoven: 3-4
  • Baktijd: 60-70 min.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Zelfrijzend Bakmeel 5 kg / Zelfrijzend Bakmeel 1 kg

Zelfrijzend Bakmeel 5 kg / Zelfrijzend Bakmeel 1 kg