Recepten / Melen & Bindmiddelen / Appeltaart van zelfrijzend bakmeel

Appeltaart van zelfrijzend bakmeel

1 appeltaart

Met appels en rozijnen.

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker)
  • Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe
  • Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe
  • Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng vervolgens de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen
  • Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes
  • Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei
  • Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Interessante producten

Zelfrijzend bakmeel 5 kg

Product bekijken

Zelfrijzend bakmeel 1 kg

Product bekijken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.