Recepten / Bakmixen / Chicken o waffles

Chicken o waffles

16 wafels

Een wafel met een twist.

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden

  • Menger met vlinder (Hobart) of keukenmachine
  • Bakspray (Dr. Oetker Professional) 

Wafels

Gefrituurde kip

  • 250 ml karnemelk
  • 130 g bloem
  • 3-4 kippendijen, zonder bot
  • 2 el maïzena
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • ¼ knoflookpoeder
  • ½ el uienpoeder

Garnering

  • Repen gebakken spek
  • Saus naar keuze

Tip!

1: De wafels kun je ruim van tevoren maken en voor het serveren nog even opwarmen in de oven of in het wafelijzer.

2: Serveer de wafels als lunchgerecht of hoofdgerecht. Voeg zoete aardappelfrietjes toe voor extra smaak!

3: Ook lekker! Serveer met repen gebakken spek en saus naar keuze!

Bereidingswijze

Werkwijze wafels

  • Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand
  • Giet het water in de kom en voeg de mix toe. Voeg naar smaak poedersuiker toe voor een zoetere wafel
  • Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is. Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag
  • Giet het beslag in een litermaat
  • Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet*
  • Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer. Let op: gebruik niet meer beslag dan in 1 kant van het ijzer past. Het beslag gaat nog rijzen
  • Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
  • Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
  • Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
  • Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt

*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.


Werkwijze gefrituurde kip

  • Snijd de kippendijen in ongeveer even grote delen.
  • Meng met de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren. Meng de bloem met maïzena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg voor wat pit cayennepeper toe.
  • Verhit de olie tot ongeveer 170°C.
  • Dip de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7-8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur niet te veel stukken tegelijk
  • Laat de kip uitlekken

Afwerking

  • Snijd de wafels naar wens en serveer deze met de kip
Interessante producten

Wafelmix Compleet 1 kg

Product bekijken

Maïzena 1 kg

Product bekijken
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.