Suikerwafels (Luikse wafels)
25 wafels
De enige echte!Ingrediënten / Benodigdheden
- 500 g Koopmans Professioneel Wafelmix compleet
- 300 g parelsuiker P2
- 500 ml handwarm water (40°C)
- 30 g gesmolten boter
Tip!
Je kunt dit recept in bulk voorbereiden en daarna invriezen (max. 3 maanden). Zo heb je altijd deegbolletjes op voorraad voor nog niet de helft van de kosten.Bereidingswijze
- Meng de wafelmix en het handwarme water in een kom
- Kneed het deeg intensief gedurende 5 minuten
- Laat het deeg 10 minuten in de beslagkom rusten onder plastic
- Meng ondertussen de parelsuiker met de gesmolten boter
- Kneed de parelsuiker en gesmolten boter door het deeg
- Weeg stukjes deeg van 50 g af, bol ze op en leg ze met voldoende tussenruimte op een bebloemde bakplaat
- Laat de deegbolletjes ca. 45 minuten rijzen onder een doek
- Bak de wafels in een ingevet wafelijzer met grote rasters op 170°C. in ca. 4 minuten goudbruin