Berliner bol op basis van oliebollenmix

250 berliner bollen

Bereiding: 

  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan
  • Meng daarna nog ca. 2 minuten
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (met een inhoud minimaal 4x zo groot)
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
  • Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
  • Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na: 30-60 min. voor de ongevulde oliebollen, en 40-70 min. voor de gevulde oliebollen
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
  • Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen
  • Meng de mix en de vloeistof en klop deze met een mixer op tot een romige massa. Minimaal 15 minuten in de koeling plaatsen voor gebruik. Voedingswaarde per 100 gram is op basis van water + melk
  • Snijd de oliebollen over de lengte open. Spuit met zigzaggende bewegingen banketbakkersroom op de inkepingen
  • Serveer met poedersuiker 
Berliner bol op basis van oliebollenmix

Benodigdheden

Beslag: 

Vulling: 

  • Gewelde krenten en rozijnen en/of gesnipperde appel. Maximale vulling is 500 g per kg droge mix

Banketbakkersroom:




GEBRUIKTE PRODUCTEN

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg

Oliebollenmix Compleet 5 kg / Oliebollenmix Compleet 1 kg